به گفته مسئول ترویج وآموزش کشاورزی مدیریت جهاد کشاورزی جغتای این سالن در روستای قلعه نو شفیع آباد به بهره برداری رسیده است.وبا هماهنگی وراهنمایی وآموزش ترویج شهرستان راه اندازی شده است. اولین برداشت محصول تولید شده پس از بسته بندی ودرجه بندی روانه ی بازار شد.
آقای مهندس قلعه نوی افزودند: تاثیر گذاری ونتیجه ی کلاس ها وکارگاه های آموزشی زنان روستایی و خصوصا آموزش تسهیلگران زن روستایی وهمت وتلاش بی وقفه وعلاقه مندی این عزیزان به کار وتولید. نشانگر توانمندی زنان جامعه روستایی می باشد. ودر صورت ورود این عزیزان به کلیه عرصه های تولید موفقییت بسیار مفید وکارامدی را به همراه خواهد داشت.
به گفته مدیر محترم جهاد کشاورزی شهرستان جغتای در راستای اجرای طرح کشاورزی مقاومتی و بکارگیری روش مدیریت تلفیقی آفات طرح((I.P.M دراین شهرستان رها سازی زنبور تریکو گراماوبراکون در مزارع گوجه فرنگی به منظور مبارزه با کرم گوجه فرنگی( هلیوتیس) آغاز شد، آقای مهندس هاشم آبادی افزودند: در این طرح که در سطح 50 هکتار از مزارع گوجه فرنگی شهرستان به اجرا در می آید طی سه مرحله که اولین مرحله آن با شروع گلدهی بوته های گوجه فرنگی همزمان می باشد رها سازی زنبور صورت می گیرد و با انجام یک یا دو مرحله سمپاشی با حشره کش بیولوژیک(B.T) طرح پشتیبانی می شود. ایشان تصریح کردند که اجرای این طرح در جهت ترویج روش های مدیریت تلفیقی آفات با هدف کاهش هزینه و تولید محصول سالم و جلوگیری از آلودگی زیست محیطی اجرا می گردد.
این مقاله در بر گیرنده لیستی است که با کمک اطلاعات موجود بر روی برچسب آفتکش به شما کمک میکند تا در هر زمان که تصمیم به سمپاشی میگیرید، از آفتکش استفاده ایمن نمائید.
مدت زیادی است که از غازها برای چریدن علف های هرز در کشت برخی گیاهان استفاده می شود. اگرچه که در آسیا از این پرنده به مقدار زیاد استفاده می گردد اما از دهه 1950، در کشور آمریکا نیز از غاز ها برای کنترل علف های هرز در مزارع پنبه و دیگر گیاهان و باغات میوه استفاده شده است. غاز ها برخی علف های هرز را با اشتها خورده و این در حالی است به برخی گیاهان زراعی صدمه ای نمی زنند و قادرند تا علف های هرز را به محض جوانه زدن از بین ببرند. پس از دهه 1950 و در طول دهه 1970، میزان علاقه برای استفاده از غاز ها، به خاطر توسعه علف کش های شیمیایی کاهش یافت. اما امروزه با پی بردن به عوارض و خطرات سموم شیمیایی و ایجاد کشت های ارگانیک، استفاده از غاز ها برای کنترل علف های هرز مجدداً در بین کشاورزان برخی کشور ها رواج پیدا کرده است.
محمد رضا داورزنی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: کاهش هزینه های تولید، جلوگیری از تغییر رنگ بذر هندوانه، افزایش کیفیت بذر هنگام جداسازی، مجهز بودن به سیستم بوجار و مکش آب اضافی، مخزن استیل 500 کیلو گرمی ذخیره بذر، قابل دسترس بودن خدمات پس از فروش، ارزان بودن نسبت به مشابه خارجی و انجام همزمان بذرگیری در سطح مزرعه از مزیت های دستگاه بذرگیر هندوانه می باشد.
وی گفت: سطح زیرکشت هندوانه بذری بخش عطاملک جوین 870 هکتار می باشد که 680 هکتار آن بصورت آبی با متوسط عملکرد 900 کیلو گرم بذر و190هکتار بصورت دیم با میانگین عملکرد 350 کیلو گرم در هکتار می باشد.
وی اظهارداشت: پیش بینی می شود در سال جاری حدود 678 هزار کیلو گرم بذر هندوانه در این بخش از شهرستان جوین تولید شود.
وی به مشکلات بذرهندوانه جوین اشاره کرد و گفت: یکی از مشکلات عمده تولید هندوانه بذری جوین دستمزد زیاد برای استحصال بذر می باشد که همه ساله با همزمان شدن برداشت محصولات کشاورزی منطقه با کمبود شدید نیروی انسانی و افزایش قیمت دستمزدها مواجه می باشیم.
وی افزود: توسعه کشتهای مکانیزه و استفاده از ماشین آلات کشاورزی در اراضی این منطقه می تواند در کاهش هزینه های موجود، افزایش درآمد و ترغیت کشاورزان به کشت محصول هندوانه موثر باشد.
انگل ها پارازیتوییدها معمولا در بدن میزبان خود زندگی می کنند و موجب مرگ میزبان میشوند. و شامل زنبورهای پارازیویید ، زنبورهای ایکنئو مونید ، زنبورهای براکونید ، زنبورهای افیدیوس ، زنبورهای تریکوگراما ، زنبورهای انکارسیا ، مگس های تاکینید می شوند . با استفاده از سموم شیمیایی این انگل ها حساس به سموم را از بین می بریم و باعث به هم خوردن نظم موجود در طبیعت شده و باعث افزایش افات گیاهی در طبیعت می شویم.
شکار گرها موجوداتی هستند که در مراحل مختلف زندگی خود تعداد زیادی موجود را شکار می کنند و ما با استفاده از سموم شیمیایی این شکار گرها را از بین می بریم و باعث به هم خوردن نظم موجود در طبیعت شده و باعث افزایش افات گیاهی در طبیعت می شویم.
کاهش آفات خیار و گوجه فرنگی با عوامل بیولوژیکی/ افزایش محصولات ارگانیک
پژوهشگران موسسه تحقیقات گیاهپزشکی با استفاده از 16 نوع عامل بیولوژیکی بر علیه آفتها و بیماریها توانستند 4 محصول مهم گلخانه ای را به صورت ارگانیک تولید کنند.
ولی الله عامری- مجری طرح در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به برنامه های کشور برای کاهش باقی مانده سموم در محصولات کشاورزی، اظهار داشت: در گلخانه ها بیش از 64 نوع آفت کش و سم برای از بین بردن آفات استفاده می شود که به منظور کاهش مصرف سموم و آفت کشها پروژه ای در این زمینه تعریف و در گلخانه های 4 استان اجرایی شد.
وی با اشاره به جزئیات این پروژه، خاطر نشان کرد: در این پروژه از 15 نوع ماده و عامل بیولوژیکی بر علیه بیماریهای محصولات گلخانه ای مورد استفاده قرار گرفت. با روش ارائه شده توانستیم بیش از 90 درصد کاهش مصرف سموم شیمیایی را در گلخانه ها داشته باشیم.
اجری طرح با بیان اینکه این روش در دو دوره فصل زراعی در گلخانه ها اجرایی شد، افزود: این روش بر روی 4 محصول مهم گلخانه ای خیار، گوجه فرنگی، فلفل و توت فرنگی اجرایی شد که نتایج مطلوبی از آن به دست آمد.
عامری به نتایج به دست آمده از این تحقیقات اشاره کرد و گفت: در این روش 16 عامل بیولوژیکی در سطح 15 هکتار در 4 استان تهران، قزوین، اصفهان و البرز علیه 6 نوع آفت و7 نوع بیماری در محصولات گلخانه ای خیار، گوجه فرنگی، فلفل و توت فرنگی مورد استفاده قرار گرفت و موفق شدیم بالغ بر 3 هزار تن محصول ارگانیک بدون استفاده از روشهای کنترلی شیمیایی تولید کنیم.
مسئول برنامه تنظیمی برای کنترل بیولوژیکی محصولات گلخانه ای کشور، افزایش محصول را از دیگر مزایای این روش نام برد و یادآور شد: با این روش توانستیم محصول گلخانه ای خیار را تا 20 درصد افزایش محصول داشته باشیم و با کاربردی کردن آن روی محصولات فلفل و توت فرنگی مقاومت برای کاربردی کردن این روش در گلخانه ها کاهش یافت.
وی طرح در عین حال خاطر نشان کرد: استفاده از روشهای شیمیایی تاثیرات آنی نسبت به روشهای بیولوژیکی دارد ولی در نهایت با استفاده از روشهای بیولوژیکی می توان محصولاتی بدون باقی مانده سموم شیمیایی در آن تولید کرد. منبع:خبرگزاری مهر
تولید گوشت قرمز جزءصفات مهم اقتصادی در پرورش نشخوار کنندگان به حساب می آید . بیشترین بخش از درآمد حاصل از پرورش گوسفند به تولید گوشت برمی گردد . بالا بودن نسبت زایش در میش ها باعث استحصال بیشتر گوشت در گوسفندداری ها شده که این امر نیز دال بر اهمیت باروری در گوسفند است.
بونسای از دو کلمه ژاپنی "بون=سینی" و "سای= کاشتن" تشکیل شده و در اصل به معنی کاشت درختان توی سینی (ظروف کشیده و کم عمق) است. در این هنر سعی میشود درختان را به صورت فرم پاکوتاه به اشکال گوناگون دربیارند.
رئیس موسسه آموزش عالی علمی کاربردی وزارت جهادکشاورزی با اشاره به تخصیص یارانه به روستائیانی که در موسسه علمی کاربردی کشاورزی تحصیل کنند، گفت: براساس این طرح، تمامی شهریه به صورت یارانه از طریق وزارت جهادکشاوری پرداخت میشود.
مدرسه در مزرعه یا( F.F.S( Farmers Field School روشی نوین در آموزش کشاورزان محسوب میشود که کاملا" بصورت مشارکتی به همراه کشاورزان در طول یک فصل زراعی در محل مزرعه برگزار میگردد .اصطلاح مدرسه در مزرعه برداشتی از یک عبارت اندونزیائی ( سکولالاپانگان) میباشد که دقیقا" به معنی مدرسه ای است که درمزرعه تشکیل میگردد. این روش آموزشی در اواخر 1980 میلادی اولین بار در اندونزی اجرا شد.
اهداف سایت روستا :
1.معرفی روستا در دنیای اینترنت
2.ایجاد همدلی و همبستگی در بین تمام وابستگان به روستا در تمام نقاط ایران و جهان.
3.ایجاد محیطی برای با خبر شدن از وقایع و پیشرفت های فردی و منطقه ای.
4.بالا بردن سطح آگاهی عمومی مردم روستا.
5.بررسی نیاز ها و ارائه راهكار ها یی جهت پیشرفت فرهنگی ، آموزشی ، اجتماعی ،اقتصادی، رفاهی و عمرانی.
6.حضور پر شور جوانان به عنوان عامل اصلی در این فرایند.
این سایت متعلق به همه شما عزیزان است.امیدوارم با یاری هم به این اهداف برسیم.